11 septembrie 2001: atacul asupra World Trade Center în urmă cu 19 ani

11 septembrie 2001, la 8.46 dimineața lumea se oprește. Două avioane americane sunt deturnate de nouăsprezece teroriști Al-Qaeda de la ambele Turnuri Gemene ale World Trade Center , în timp ce un al treilea distruge Pentagonul, sediul apărării din Virginia. Un sfert, care a avut inițial Washingtonul ca țintă, se prăbușește în Pennsylvania după revolta pasagerilor lor.

Aproape trei mii de cetățeni rămân implicați , inclusiv decese, răniți și chiar și astăzi cei care sunt clasificați drept dispăruți și victime pe termen lung, care și-au pierdut viața din cauza bolilor respiratorii din cauza inhalării de praf și toxine.

Trump nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2021

Lupta pentru supraviețuirea a mii de oameni este filmată pe camere și urmărită în direct de lume . Impactul mediatic este fără precedent: chiar și astăzi, cei care erau copii în urmă cu nouăsprezece ani își amintesc momentul exact în care știrile au ieșit din orice emisiune pe care o urmăreau, pentru a transmite momentul impactului. Timp de săptămâni și luni, atacul asupra World Trade Center a devenit centrul scenei internaționale și a declanșat războiul din Afganistan.

Peste 2.600 de persoane au murit la World Trade Center, 125 au murit la Pentagon, 256 au murit în cele patru avioane. Numărul morților l-a depășit pe cel de la Pearl Harbor în decembrie 1941. Această durere nemăsurată a fost provocată de 19 tineri arabi care acționau la cererea extremiștilor islamiști cu sediul în îndepărtatul Afganistan. Unii se aflau în Statele Unite de mai bine de un an, amestecându-se cu restul populației.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit