In Camerun, cea mai grava criza a stramutarilor fortate din lume este in curs de desfașurare

In Camerun, cea mai grava criza a stramutarilor fortate din lume este in curs de desfașurare

Numerele sunt dramatice: conflictul a dus la 1850 de decese și la 500 000 de persoane strămutate, inclusiv mulți copii cărora le-a fost negată copilăria. Până în prezent, există 1.300.000 de persoane care au nevoie de asistență în Camerun, unde se află cea mai gravă criză a strămutărilor forțate din lume și nimeni nu vorbește despre aceasta.

 

Situația a fost raportată de Consiliul Norvegian al ONG-urilor pentru refugiați din Norvegia, Norwegian Refugee Council care a publicat o listă a celor zece situații cele mai critice din lume. Pe primul loc în acest an se află Camerun, unde din 2016 există un conflict între grupurile armate guvernamentale și separatiste. Protestele pașnice inițiale au dus la un adevărat război în zonele vorbite în limba engleză ale țării.

 

În clasament,  după Camerun se află Congo, Republica Centrafricană, Burundi, Ucraina, Venezuela, Mali, Libia, Etiopia și Palestina.

 

Criza, conform ONG conduce la un război civil și  în ciuda apelurilor ONU  situația nu pare să se îmbunătățească. Potrivit dosarului Norvegian al Refugiaților, tăcerea mass-mediei internaționale și neglijența politicii au grijă de restul. Aproape toate primele zece țări sunt în Africa.

 

Aceste Consecințe le trag cel mai mult copiii care trăiesc într-o totalitate urgența umanitară. Potrivit Consiliului Norvegian, 780 mii de copii nu mai pot merge la școală, deoarece satele au fost distruse. În ceea ce privește sănătatea, situația este și mai gravă: zeci de spitale au fost incendiate, în timp ce locuitorii sunt forțați să se refugieze în pădure fără adăpost sau hrană.

 

Încercările de mediere a acestei situații nu a folosit la nimic.

 

La baza crizei conform ONG-ului norvegian ar exista pretenții de autonomie care datează din diviziile coloniale. „Comunitatea internațională pare să doarmă când vine vorba de criza din Camerun. Crimele , satele arse și deplasările masive se provoacă într-o tăcere asurzitoare „, avertizează secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați (NRC), Jan Egeland.

 

Lista anuală a crizelor neglijate se bazează pe trei criterii: lipsa finanțării, lipsa atenției mass-media și neglijența politică. Camerunul a înregistrat un nivel ridicat în toate aceste trei, urmat de Republica Democratică Congo și de Republica Centrafricană. Alte două crize  care lipsa din atenția publică au contribuit la lipsa de finanțare a ajutorului umanitar.

 

„Această cultură a paraliziei de către comunitatea internațională trebuie să se încheie. În fiecare zi conflictul escaladează și regiunea devine din ce în ce mai aproape de un război complet „, a declarat Egeland.

Te-ar putea interesa și Genocidul ascuns: peste o mie de femei indigene abuzate si ucise, raportul care rusineaza Canada

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com