17 ani

O tânără de 17 ani suferă de o boală rară care o face să doarmă în continuu

O adolescentă columbiană de 17 ani, suferă de sindromul Kleine-Levin, o boală rară a somnului. Ca și ea, mai sunt doar alte patruzeci de persoane din întreaga lume

Se numește sindromul Kleine-Levin , mai cunoscut și sub numele de sindromul Frumoasei Adormite deoarece doarme un somn profund și non-stop, la fel ca în basmul ”Frumoasa din pădurea adormită”

Povestea acestei tinere a fost povestită de Livescience : personajul principal se numește Sharik Toyar și după cele patruzeci și opt de zile de somn, cu greu poate să recunoască chipul mamei sale. Pe durata „letargiei” părinții au hrănit-o folosind o sticlă, ca la bebeluși.

Ce este sindromul Kleine-Levin?
Este o tulburare de somn rară care face parte din așa-numita hipersomnie recurentă. Patologia ar apărea mai mult la persoanele de sex masculin în timpul adolescenței și apoi rezolvându-se spontan odată cu dezvoltarea și creșterea . Vârsta de debut este cuprinsă între zece și douăzeci de ani și poate apărea brusc, sau chiar treptat.

Pisica terapeută: o opticiană foloseşte o felină pentru a-i convinge pe copii să poarte ochelarii de vedere

Care sun simptomele ? Subiectul acuză o asemenea somnolență, încât trebuie să se întindă în pat, unde poate rămâne adormit câteva ore, ca să nu mai vorbim de zile. Episoadele pot dura de câteva săptămâni, iar persoana care suferă, odată trezită, poate apărea apatică și suferă de depresie, precum și comportamente asemănătoare al unui maniac.

Pe scurt, sindromul Kleine-Levin este o patologie neurologică despre care se cunoaște foarte puțin și pentru care nu există nicio cură

Adolescenta columbiană nu este singura a care are acestă boală: ca și ea, mai sunt alte 40 de oameni răspândiți în întreaga lume. De exemplu Rhoda Rodriguez Diaz în vârstă de 21 de ani din Leicester (Anglia) afectată de la naștere de sindromul Kleine-Levin (Kls): „Mulți oameni îmi spun că sunt doar leneșă, dar habar nu sunt cât de dificil este să trăiești cu această boală. Sunt hotărâtă să împiedic impactul asupra vieții mele dar este frustrant și nu pot face nimic în acest sens” , a declarat tânăra pentru Daily Mail .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramTu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com