Dingo

Găsește un cățel rănit în grădina sa și descoperă că este un Dingo, o specie pe cale de dispariție

O femeie australiană a găsit un cățel în grădina ei din Wandiligong. Jane a auzit țipete venind din afara casei și, odată ce a descoperit animalul mic, nu a putut înțelege dacă este un câine abandonat sau pierdut sau o vulpe.

Cățelușul părea într-adevăr ciudat, așa că femeia a decis să-l ducă la veterinar.
În clinică, Dr. Rebekah Day a găsit răni pe spatele animalului și a sugerat că cățelușul era un specimen de dingo căzut din ghearele unei păsări de pradă , aterizând direct în grădina femeii.

Dr. Day a contactat apoi Fundația Australian Dingo și, pentru a identifica exact speciile de care a aparținut cățelușul, și s-a decis să se efectueze testul ADN .

Rezultatele testelor au ajuns în urmă cu câteva zile, confirmând suspiciunile asociației: cățelușul, care se numea Wandi, este un Canis lupus dingo , o specie pe cale de dispariție. Dingo este , de fapt , Canidae de origine asiatică introduse în Australia de către om și astăzi sunt considerati pe cale de dispariție amenințat de vânătoarea și distrugerea habitatului.

Wandi the Dingo

DNA testing has revealed a stray pup found crying in the backyard of a home in north east Victoria is a pure, endangered dingo. #9News | http://9News.com.au

Pubblicato da 9 News Melbourne su Martedì 5 novembre 2019

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com