studiu Alzheimer 1

Studiu/ Deficiența de vitamina A, încă din perioada intrauterină, poate crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer

Studiu/ Deficiența de vitamina A, încă din perioada intrauterină, poate crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer

Recomandarea medicilor nutriționiști de a consuma cinci porții de legume pe zi poate avea efecte pozitive și pentru prevenirea bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu. O echipă de oameni de știință chinezi au descoperit că persoanele care prezintă un deficit de vitamina A sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune, informează Medical Express și The Telegraph. Cercetătorii au monitorizat 330 de vârstnici din Chongqing, China, și au descoperit că cei cu niveluri crescute ale vitaminei A aveau un risc cu 60% mai mic de a suferi de demență. Oamenii de știință au observat că 75% dintre subiecții cu o carență ușoară sau semnificativă a acestui nutrient manifestau o depreciere a funcțiilor cognitive.

Vitamina A se găsește în mod natural în fructe și legume precum morcovi, broccoli, pere și avocado.

De asemenea, aceasta este prezentă și în alimente de origine animală, precum pește sau ficat. Studiul a descoperit totodată că șoarecii testați care aveau niveluri scăzute de vitamina A încă de la naștere au dezvoltat o cantitate mai mare de amiloid. O substanță lipicioasă ce se acumulează în creierele pacienților diagnosticați cu Alzheimer și care perturbă comunicarea între neuroni. ”Studiul arată în mod clar că o deficiență marginală de vitamina A, chiar și precoce, în timpul sarcinii, are urmări negative asupra dezvoltării creierului și un efect de durată ce poate facilita apariția bolii Alzheimer mai târziu în viață”. A declarat dr. Weihong Song, profesor de psihiatrie și membru al Departamentului canadian de cercetare a bolii Alzheimer din cadrul Universității British Columbia.

Oamenii de știință au descoperit că șoarecii care aveau o carență ușoară de vitamina A au avut la vârsta adultă rezultate slabe la testele de învățare și memorie.

Descoperă că iubita lui este însărcinată: un tânăr de 16 ani o ucide cu un cuțit în inimă Același efect a fost observat și în cazul exemplarelor care au fost private de vitamina A în perioada intrauterină însă au primit o dietă normală după naștere. Acest lucru semnifică faptul că răul fusese deja făcut în perioada fetală, după cum susțin cercetătorii. Totuși, dr. Song avertizează cu privire la supradozajul de vitamina A prin utilizarea suplimentelor, fapt ce poate avea efecte negative în special pentru femeile gravide. Studiul publicat în jurnalul ”Acta Neuropathologica” concluzionează că o alimentație sănătoasă și echilibrată reprezintă cel mai bun mod prin care  boala Alzheimer să fie ținută la distanță. Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com