TikTok

Atenție la Bright Eye Challenge, provocarea periculoasă pe TikTok care a devenit virală pentru un videoclip fals

Dacă este adevărat că pe TikTok, cea mai populară rețea socială a momentului și cea mai descărcată aplicație din lume, se deschid o mulțime de provocări foarte amuzante și inofensive , la fel este faptul că uneori  avem tendința de a exagera . Este vorba Bright Eye Challenge, „provocarea” în trend în ultimele ore pe rețeaua socială chineză, este încă o dovadă.

Cu peste 500 de milioane de utilizatori și cea mai descărcată aplicație din lume, este clar că ceea ce se întâmplă pe TikTok riscă să pună în pericol mulți adolescenți și să-i împingă să facă lucruri stupide și idiote la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Iar provocarea din ultimele ore este exemplul clar că, poate, ar trebui să punem frână acestor nebunii virtuale.

Ucisă la 22 de ani, își întâlnise criminalul pe Tinder: corpul făcut bucăți și ascuns într-o valiză

Motivul? Un utilizator al rețelei de socializare a avut ideea ”strălucitoare” de a lua o pungă de plastic de a o umple cu dezinfectant pentru mâini, înălbitor și de cremă de bărbierit și de a o așeza pe un ochi timp de cel puțin un minut pentru a schimba culoarea irisului . Tendința a început în aprilie de Greg Lammers , care pare să fi dezlănțuit fenomenul viral, afirmând că această metodă poate schimba cu adevărat culoarea ochilor.

Este clar că este o farsă . Punând în practică această metodă, culoarea irisului nu va fi cu siguranță schimbată, iar dacă punga de plastic în care a fost introdusă această mixt de substanțe chimice s-ar sparge ar putea provoca leziuni permanente ale ochilor . Dar, desigur, mulți adolescenți din întreaga lume au decis să pună în practică acest ( fals ) truc pentru a schimba culoarea ochilor lor pe TikTok.

Provocarea a câștigat și mai multă popularitate după ce utilizatorul Juliagoolia69 a publicat un videoclip al încercării sale de a-și schimba culoarea irisului, care a devenit viral datorită celor peste 90.000 de adepți și celor 574.000 de care ”îmi place” obținut și distribuit de peste 35.000 de ori și comentat de peste 5.000 de ori în doar două zile.

Un preot acuzat de pedofilie a fost ucis în Franța cu un crucifix în gât

Provocarea a devenit virală și datorită unui videoclip publicat de fată care, potrivit Newsweek , ar fi văzut videoclipul original și ar fi crezut că „ar fi fost frumos să creeze unul”, dar a făcut-o folosind instrumente de editare pe Tiktok și, practic, purtând două lentile de contact diferite colorate și apoi a declarat că trucul funcționează. Când nu era absolut adevărat.

Morala poveștii? Nu tot ceea ce vezi în rețelele de socializare este adevărat și ar fi mult mai inteligent să te lași purtat de propriul motiv, decât de practici stupide și lipsite de sens , puse în aplicare doar în scopul de a avea cele 3 secunde de celebritate (virtuală), care în realitate în viața de zi cu zi nu îți sunt de folos.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com