viermi în ochi

Coșmarul unei femei: medicii i-au găsit în ochi viemi și ouă

Viermi și ouă în ochi…cum a fost posibil? O femeie din California în vârstă de 68 de ani, a trăit un adevărat coșmar din momentul în care începuse să simtă o iritare puternică a ochilor după ce făcuse făcut jogging în Carmel Valley, o zonă naturalistă situată în California.

Potrivit Daily Star Online, viermii găsiți în ochii femeii ar fi fost aduse de vaci, după cum se explică într-un raport al revistei științifice Clinical Infecious Diseases, dar cum au ajuns în ochiul femeii, este un mister. Femeia reușise să îndepărteze în mod independent câțiva viermi , dar într-un sfârșit a fost nevoie de intervenția unui medic oftalmolog . Între timp, viermii depuseseră ouă în ochii femeii… dar câr timp au stat acolo? Nici acest lucru nu se știe.

Tragedie imensă pentru o familie de români din Londra: copilul lor de numai 3 ani a murit chiar de ziua lui de naștere

Pentru experți ar putea fi o „boală zoonotică este în curs de dezvoltare”
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au confirmat apoi că este vorba despre specia Thelazia gulosa , un vierme parazit care se credea anterior că infectează doar vacile.

Cazul care a interesat femeia de 68 de ani este doar al doilea din întreaga lume. Primul caz a avut loc în Statele Unite pe august 2016 cu o femeie de de 26 de ani din Oregon

Cele două cazuri, potrivit autorilor studiului, ar putea sugera „o posibilă boală zoonotică emergentă în Statele Unite”. Potrivit oamenilor de știință se pare că ” ființele umane sunt gazde adecvate pentru reproducerea T. Gulosa”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com