hacker 1

La doar 13 ani devine cel mai de temut hacker, o banca îl angajeaza pe postul de responsabil ale sistemelor de securitate

La doar 13 ani devine cel mai de temut hacker, o banca il angajeaza pe postul de responsabil ale sistemelor de securitate

De la hacker la consilierul de încredere al unei bănci. Iată ce a devenit un copil de 13 ani care, după ce a băgat panica în 35.000 de utilizatori cărora le-a furat parole și informațiile digitale, acum etse consilierul financiar al unei bănci din Norvegia, scrie  ziarul norvegian NRK.

Totul a început cu spargerea a 35.000 de computere , aproape toate aparținând profesorilor și studenților școlilor locale. Hackerul a furat parolele și a copiat milioane de date cu caracter personal,   și alte documente școlare. Un detaliu care a condus autoritățile să descopere faptul că în spatele acestei acțini se află un student.

După faptă și răsplată: și-a ucis soția pentru ca nu vrea să aibe raporturi, el a murit în închisoare

Poliția a reușit să-i identifice. După ce au înțeles că băiatul de 13 ani a acționat singur, astăzi tânărul are și un loc de muncă în una dintre cele mai renumite bănci online din oraș, Sbanken, unde va ”lucra ” doar pe perioada de vară ca și consultant responsabil în  verificarea sistemelor de securitate și transmiterea unor proiecte digitale noi.

„Este clar că acest tânăr este un mare talent, și  ne-ar plăcea să contribuim la dezvoltare”, a explicat directorul băncii televiziunii norvegiene. O alegere care, însă, nu convinge mulți cetățeni, având în vedere lovitura cibernetică împotriva școlilor locale: tânărul de 13 ani au încălcat două legi din regulamentul general al UE privind protecția datelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com