alertă sanitară

Alertă sanitară: 4000 de persoane riscă să se îmbolnăvească de hepatita A după ce au mâncat într-un restaurant

O adevărată alertă sanitară, cu cel puțin 4.000 de persoane care vor trebui să recurgă la un vaccin special   după răspândirea ” epidemiei de hepatita A . Acest lucru a fost decis ca măsură preventivă de Departamentul de Sănătate al comunității autonome Murcia , în Spania .

Momente de groază pentru o tânără: luată ostatic și înjunghiată de 5 ori de fostul ei iubit

Potrivit 20minutos.es  direcția regională de sănătate a recomandat vaccinul doar celor care au mâncat în restaurantul El Paso de los Elefantes , de unde ar fi apărut virusul , în perioada cuprinsă între 24 și 29 octombrie. . Autoritățile din domeniul sănătății, cu toate acestea, au decis să extindă vaccinarea chiar pentru cei care au mancat acolo de la 30 octombrie la 6 noiembrie când restaurantul a fost închis pentru alertă de hepatita .

În momentul de față, peste 1300 de persoane au fost deja vaccinate , dar la apel mai lipsesc  2700 persoane.  Alerta a fost declanșată după ce 24 de persoane au prezentat simptomele hepatitei A: dintre acestea, șapte încă se mai află internate în spitalul Santa Lucia, din Cartagena. Cu toate acestea, Departamentul Regional de Sănătate a îndemnat cetățenii să nu intre în panică: „Toate măsurile puse în aplicare până acum au împiedicat răspândirea virusului, iar vaccinul este o măsură necesară de prevenire”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com