schizofrenic

Externat din greșeală din spital, un tânăr diagnosticat cu schizofrenie i-a tăiat gâtul tatălui său

Externat din greșeală din spital, un tânăr schizofrenic i-a tăiat gâtul tatălui său

O mamă a criticat serviciile de sănătate mintală NHS după ce fiul ei schizofrenic și-a ucis tatăl la câteva zile după ce a fost eliberat mai repede din spital. Un judecător a cerut o „anchetă completă” cu privire la „eșecul grav” al sistemului de sănătate care l-a lăsat pe Jonathan MacMillan liber să-și ucidă tatăl.

Citește și Ucraina, fiul de trei ani al unui deputat de la Kiev a fost ucis într-o ambuscadă

Potrivit Daily Mail, tânărul, înainte de se îmbolnăvi, era un student emerit, asta până când începuse să fumeze marijuana și frecventeze persoane excluse din societate. Pe când avea 20 de ani începuse să aibe un comportament violent,  să vorbească singur și să audă voci.  El fusese plasat într-un institut de sănătate mintală cu puțin timp înainte de atac, în iunie, dar a fost externat după doar câteva luni. MacMillan evadase deja dintr-un alt  spital mental, dar a fost capturat ulterior. După ce a fost găsit, a fost dus la spitalul Cygnet. Dar a rămas acolo doar câteva săptămâni.

La patru zile de la sosirea acasă, și-a atacat tatăl, un șofer de taxi, în vârstă de 70 de ani cu un cuțit tăindu-i gâtul deorece credea că este posedat de diavol.

Bărbatul a fost găsit de soție  cu răni grave la nivelul pieptului și gâtului, înainte de a fi declarat mort la fața locului. „Toate acestea ar fi putut fi evitate dacă tratamentul lui Jonathan ar fi fost adecvat și am fi fost ascultați”.

MacMillan, în vârstă de 28 de ani, a admis uciderea din culpă în timpul procesului luna trecută.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com