variola maimuțelor

Merge în vacanză și se întoarce cu o boală rară „monkeypox” sau variola maimuței

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu infecția virală rară cunoscută sub numele de „monkeypox”, sau ” variola maimuței”.
Potrivit  Departamentului de Sănătate Publică din Anglia și raportat și de ziarul „Metro”, se pare că pacientul a contractat infecția în timpul unei vizite în Nigeria.

În prezent, bărbatul este tratat la centrul de specialitate al NHS Foundation Trust Guy’s and St Thomas ‘ pentru boli infecțioase de mare risc din Londra. Cele mai apropiate contacte ale pacientului au fost alertate, inclusiv cele două persoane  care au călătorit lângă el în zborul din Nigeria spre Regatul Unit.

Citește și O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu infecția virală rară cunoscută sub numele de „monkeypox”, sau ” variola maimuței”.

Așa cum au explicat medicii englezi, variola maimuței „este o infecție virală rară care nu se răspândește cu ușurință printre oameni, iar riscul unei eventuale infecții în rândul oamenilor este foarte mic”.

„Este de obicei o boală autolimitată și majoritatea oamenilor își revin în câteva săptămâni – au adăugat specialiștii – Cu toate acestea, la unii indivizi pot apărea boli grave”. Pacientul se afla în sud-vestul Angliei înainte de a fi transferat la spitalul din Capitală.  Simptomele principale ale acestei boli sunt durerile de cap, durerile de spate, frisoane și febră mare și apariția blândelor .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com