NASA

NASA: Europa se alătură forțelor cu misiunea DART pentru a opri potențialul atac de asteroizi

Agenția Spațială Europeană a aprobat misiunea Hera care va evalua impactul asupra unui asteroid atunci când o sondă NASA numită DART va intra în acesta în 2021, scrie Daily Star.

 

O misiune de distrugere a asteroizilor ca parte a primei strategii de apărare planetară din lume va vedea implicarea Europei. Agenția Spațială Europeană a aprobat oficial misiunea Hera care va evalua rezultatele unei sonde NASA care va intra  într-un asteroid. NASA urmează să lanseze testul de redirecție dublă asteroidă (DART) în iulie 2021, care va ajunge în sistem doi asteroizi Didymos în anul următor. 

 Nava spațială europeană va strânge date despre rocile spațiale folosind doi satelițo  mici care vor ateriza pe asteroid, a declarat ESA.

Citește și Un asteroid ar putea lovi Pământul: NASA a anunțat data exactă

Oamenii de știință vor urmări prin telescop modul în care Didymoon este afectat . Asteroid Prospection Explorer (APEX), furnizat de un consorțiu suedez, finlandez, ceh și german, va cerceta structura de suprafață și interioară a ambilor asteroizi. Un satelit separat construit de companiile daneze și române va studia structura și câmpurile gravitaționale ale lui Didymoon.

Campania de socializare #SupportHera a declarat: „Suntem foarte mulțumiți de decizia Agenției Spațiale Europene de a finanța misiunea Hera, o parte critică a primei încercări a umanității de a devia asteroizii. „Într-o zi misiunea Hera ar putea fi crucială pentru protejarea planetei noastre de asteroizi.”

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com