Nepal, a început cel mai mare festival religios hindus cu cel mai mare sacrificiu de animale din lume

Evenimentul religios, care este celebrat la fiecare cinci ani în sudul Nepalului în onoarea zeiței Gadhimai, are originea din urmă cu peste două sute de ani. În Nepal, un eveniment religios important hindus tocmai a început , dar, din păcate, este cunoscut la nivel internațional drept „ cel mai mare masacru de animale din lume ”

Fox News a evidențiat că de curând „ Gadhimai ” ,a început o ceremonie care durează două zile, ale cărei origini datează de acum două sute de ani, în onoarea zeității homonime a puterii hinduse. Adunarea de pelerini are loc o dată la cinci ani în Bariyarpur, un oraș la sud de capitala Katmandu. În cadrul acestui eveniment, la care participă regulat sute de mii de credincioși, se consumă cel mai mare sacrificiul  de animale din lume.

Citește și Migranții în frig și înghețați. Condițiile inumane în interiorul taberei de refugiați Vucjak din Bosnia

 

Ceremonialul antic, explică radiodifuzorul american, prevede că animalele care urmează a fi sacrificate sunt adunate în apropierea templului dedicat lui Gadhimai, pe o suprafață mare  decât un teren de fotbal. Odată ce animalele sunt adunate acolo, afirmă Al Jazeera , acestea sunt „trecute prin lovituri sabie” de   200 de măcelari. Prin urmare, victimele sacrificate sunt bivoli, capre, șoareci, pui, porumbei, porci cad sub loviturile săbiilor și cuțitelor ascuțite  în ceea ce a fost redenumită „cea mai mare și mai sângeroasă ceremonie din lume” . În   2014, reamintește radiodifuzorul Qatari, aproape 200.000 de animale au fost sacrificate .

Potrivit Humane Society International, cea mai mare asociație pentru drepturile animalelor din lume, controalele stricte lansate recent de poliția indiană și nepaleză au contribuit până acum la o reducere semnificativă a numărului de animale sacrificate în timpul evenimentului hindus care abia început. Nici măcar într-o zi de la începutul sărbătorilor,   subliniază  ONG-ul menționat de Fox News , „doar 3500 de bivoli” ar fi fost măcelăriți , adică „cu mii mai puțin decât în ​​anii trecuți” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com