sydney

Acolo, undeva departe se află Sydney

Acolo, undeva departe se află Sydney

De câteva săptămâni au avut loc mai multe incendii majore în New South Wales, Australia, care în ultimele zile au devenit deosebit de intense și s-au răspândit din cauza vânturilor puternice, împingând fumul până în capitala de stat, Sydney. Marți dimineață, fumul a provocat o ceață atât de densă, încât deplasările cu feribotul și cu barca au fost suspendate și au fost dispuse  evacuarea mai multor clădiri, inclusiv sediul central al pompierilor. În plus, în unele zone ale orașului, nivelul poluării aerului a depășit pragul considerat periculos de 11 ori.

Citește și Medicii i-au spus că fetița nu va supraviețui, dar au greșit: micuța are voință să trăiască

În total, în prezent există aproximativ 100 de incendii încă active, iar cel mai mare incendiu s-a propagat la est de orașul Wollombi, la aproximativ 100 km de Sydney. Autoritățile locale au sfătuit rezidenții să rămână cât mai mult în casele lor și să poarte măști  atunci când ies afară. Din cauza problemelor respiratorii în ultimele 4 zile  spitalele au efectuat cu 25% mai multe spitalizări

sydney 5
Sydney, 10 decembre
(James D. Morgan/Getty Images)

Din noiembrie, incendiile au ucis cel puțin 4 persoane și au distrus peste 680 de case din estul Australiei. Numai în Noua Țara Galilor de Sud au fost arse mai mult de 2 milioane de hectare de teren, potrivit autorităților locale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com