maimute din India

400 de maimuțe fac ravagii într-un sat din India, locuitorii sunt nevoiți să fugă

Un grup de 400 de maimuțe s-au stabilit în apropierea satului Narasapuram. Locuitorii, obosiți de atacurile constante ale animalelor, au plecat.

Aventurile locuitorilor din Narasapuram , un mic sat indian, au început atunci când un grup de braconieri au abandonat câteva maimuțe în apropiere. Inițial maimuțele nu deranjau, cu excepția faptului că, uneori, furau fructele din recoltă. De-a lungul anilor, însă s-au înmulțit ajung la peste 400, iar atacurile, care erau la început ocazionale acum au devenit la ordinea zilei.

Primatele sunt inteligente și așteaptă ca o femeie, un copil sau o persoană în vârstă să aibe o plasă cu mâncare pentru a-i ataca și a le fura proviziile.  Atacurile, însă, nu se limitează doar pe stradă: au existat episoade în care maimuțele au intrat în casele locuitorilor pentru a le fura și mâncarea gătită. Situația a devenit insuportabilă și 20 de familii au decis să se mute în orașul apropiat Hyderabad.

Citește și Plouă în Australia! O bombă de apă îmblânzește focul și curăță pământul de cenușă și moloz

 

Maimuțele au atacat satul, apelul șefului satului: „Suntem obligați să închidem ușile și ferestrele”
Ales tocmai pentru a rezolva problema maimuței, liderul satului Narasapuram Srivarama Khrisna a cerut ajutorul departamentului forestier din Telegrana . Oamenii din silvicultură au reușit să prindă doar un număr mic de maimuțe, iar situația îngrijorătoare pentru locuitorii satului este în continuă creștere.  De-a lungul timpului, maimuțele au dobândit o pasiune pentru fructele cultivate de fermieri. Acum sunt în stare să distrug culturi întregi .

Cea mai mare problemă este că sătenii nu se simt în siguranță nici în casă: „Suntem obligați să ținem ușile și ferestrele închise . Maimuțele sunt suficient de inteligente pentru a deschide ușile, a intra în interior și a fura mâncarea „. Aproximativ 20 de familii au părăsit deja satul, iar restul de familii îi va urma dacă situația nu se va rezolva.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com