Extremiștii islamici au atacat o piață în Burkina Faso: cel puțin 30 de morți

Suspecții extremiști islamici au atacat o piață aglomerată în Burkina Faso și au ucis peste 30 de persoane în weekend, au declarat autoritățile, potrivit AP

Numărul morților ar putea ajunge la 50, a informat televiziunea națională din Burkina Faso, luni seară. A fost al doilea atac din nordul Burkinei Faso într-o săptămână care a lăsat zeci de morți. Între timp, Consiliul Norvegian pentru Refugiați a avertizat că până în aprilie, 900.000 de oameni ar putea fi strămutați în țară, în raport cu estimările actuale de 560.000.

Citește și Mii de oameni fug din nord-vestul Siriei, în timp ce Assad se împinge tot mai aproape de orașul Idlib

Informațiile despre cele mai recente violențe din Silgadji din provincia Soum au fost dificil de obținut, deoarece, după caz, jihadiștii au dezactivat rețeaua de telefonie locală înainte de masacrul din apropierea graniței tulbure a țării cu Mali.

Ministerul Apărării din Burkina Faso încearcă să recruteze alți 2.000 de soldați, iar Parlamentul a aprobat utilizarea voluntarilor civili în lupta împotriva extremismului, mișcare care a vizat grupurile pentru drepturile omului.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com