Loading...

Liderii religioși islamici permit abuzurile împotriva fetițelor de 9 ani. Raportul șocant prezentat de BBC

Unii clerici islamici au fost surprinși în timp ce vindeau fete  de 9 ani în așa-numitele „căsătorii de plăcere”. Liderii religioși au fost descoperiți de BBC în timp ce acordau licențe de căsătorie temporară care permiteau bărbaților să le violeze.

Aceste scene oribile a fost arătate în cadrul emisiunii Victoria Derbyshire , difuzat pe BBC2. Prezentatoarea BBC, Joanna Gosling, a explicat că practica este cunoscută sub numele de „căsătoriile de plăcere”. După cum a dezvăluit reporterul sub acoperire Nawal Al-Maghafi , liderii musulmani au sfătuit modalitățile de abuza de fetele din Irak: relatează Daily Star Online. Practica se desfășoară într-un fel de „piață neagră”.

loading...

Fetițele-mirese: o căsătorie între o copilă de 9 ani și un bărbat de 28 a fost anulată datorită rețelelor de socializare

Contractele de căsătorie, care pot dura mai puțin de o oră , sunt „unul dintre cele mai întunecate secrete ale Irakului”,  se arată în raport. Practica este ilegală în țară, dar se desfășoară în secret într-un fel de ”piață neagră” foarte bine cotată. Videoclipul arată cum un cleric  justifică contractele pe care le dau bărbaților cu licența de viol . „Potrivit Shariei nu sunt probleme”, spune clericul, care apoi adaugă că singurul impediment este că fata trebuie să aibe  peste 9 ani.

Loading...

Dimpotrivă, liderul spiritual șiit Ayatollah Ali al-Sistani , a emis o declarație în care a spus că practica trebuie condamnată „fără niciun fel de ezitare”

Loading...

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Alte Știri

loading...
Loading...