Germania, Altmaier: ”Odată ce criza Coronavirus va trece, vom reveni la austeritate”

Guvernul german va reveni la politica sa de buget de austeritate după ce se va încheia criza de coronavirus. Accest lucru a fost declarat de Ministrul Economiei, Peter Altmaier marți vorbind pe postul de televiziune ZDF, adăugând că țara s-a angajat să ramburseze datoria din 2023. Germania tocmai a lansat un pachet în valoare de 750 de miliarde de euro pentru atenuarea daunelor provocate de epidemia de coronavirus.

„După ce se va termina criza – și sperăm că se va întâmpla în câteva luni – vom reveni la politica de austeritate și, cât mai curând posibil, la o politică bugetară echilibrată”, a spus el.

Citește și Coronavirus, masacru într-un azil de bătrâni din Germania

Ministrul a adăugat că Germania se bazează pe piața de capital în condiții favorabile: „condițiile sunt atât de favorabile – a explicat el – pentru că toată lumea crede în noi și este încrezătoare că o vom face doar cât va fi necesar”.

Loading...

Guvernul german se așteaptă ca pandemia să scufunde Germania în recesiune în acest an: Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat în ultimele zile că ultimele proiecte de buget se bazează pe presupunerea că produsul intern brut va scădea cu aproximativ 5% în 2020.

Loading...

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Alte Știri