Coronavirus, China: „Suntem pregătiți pentru cercetarea comună și dezvoltarea vaccinurilor”

China, prima țară din lume afectată de pandemia coronavirusului, este „mai mult decât pregătită” pentru „cercetările comune”,  dezvoltarea medicamentelor și a vaccinurilor pentru a câștiga lupta împotriva Covid-19. Acesta este mesajul pe care președintele chinez Xi Jinping l-a adus la summitul G20 dedicat situațiilor de urgență coronavirus.

De asemenea, Republica Populară își confirmă disponibilitatea de a oferi asistență țărilor afectate de pandemie. Este nevoie de „hotărâre” de a lupta împotriva unui „război global ” împotriva Covid-19. ”Trebuie să intensificăm cooperarea internațională și să promovăm o mai mare sinergie – a subliniat Xi – pentru ca toată umanitatea să poată câștiga bătălia împotriva unei boli”.

Citește și Coronavirus, Crucea Roșie din China: „Închideți totul pentru a vă salva, nu există a doua șansă! ”

Xi Jinping a solicitat apoi G20 „acțiuni colective” pentru a trimite un „semnal puternic” și a restabili încrederea pentru redresarea economiei globale. A apelat la o coordonare consolidată a politicilor macroeconomice la nivel internațional, pentru a evita repercusiunile grave ale situației de urgență asupra economiei. A cerut să reducă tarifele pentru a permite economiei să se redreseze.

Loading...

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Loading...

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Alte Știri