Coronavirus, cu 81.488 de cazuri, SUA este cea mai afectată țară din lume: a depășit Italia și China

SUA a depășit China și Italia și a devenit prima țară din lume în cazurile de coronavirus : conform datelor din New York Times 81.488 și  1.178 de decese.

Cu 330 de milioane de rezidenți, SUA este a treia națiune cea mai populată din lume, ceea ce înseamnă că oferă o mulțime de oameni potențial contagioși cu Covid-19. Președintele Donald Trump – potrivit ziarului american – a trimis mesaje mixte cu privire la întinderea pericolului și modul de combatere a acestuia. Cu doar două zile în urmă, a decis să ușureze cel puțin parțial limitările din Statele Unite cu un sistem pe etape bazat pe grupe de vârstă și locație geografică.

Citește și Coronavirus, „Trump a oferit o sumă uriașă pentru a avea vaccinul german exclusiv pentru SUA ”

Sfidând opinia contrară a experților săi științifici, începând cu renumitul virolog mondial Anthony Fauci, care a dispărut din ultimele ședințe ale Casei Albe după ce a corectat în mod repetat președintele. „Aceasta nu este o țară făcută pentru a fi închisă, trebuie să o redeschidem, să îi readucem pe americani la muncă”, a spus Trump.

Loading...

Între timp, magnatul dorește să blocheze granița cu Canada, desfășurând militari pe 40 de kilometri de graniță, pentru a preveni intrarea. Este ceea ce a denunțat Justine Trudeau, afirmând că este total împotriva militarizării frontierei american-canadiene. Canada se învecinează cu 13 state americane.

Loading...

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Alte Știri