Franta

Coronavirus, Franța, 319 morți în ultimele 24 de ore

În Franța, alte 319 de persoane au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunțat autoritățile  potrivit cărora numărul de decese din țară crește astfel la 2.314, unde există și 4.273 de pacienți în terapie intensivă. „Vreau să vorbesc clar compatrioților noștri”, a declarat premierul francez Edouard Philippe, primele 15 zile ale lunii aprilie „vor fi cele mai dificile zile, mai dificile decât cele 15 zile care tocmai au trecut”. „Lupta tocmai a început”, a adăugat el, citat de site-ul web Figaro, adăugând că evoluția epidemiei transalpine este foarte rapidă în concordanță cu ceea ce se întâmplă în Italia.

Franța a comandat peste un miliard de măști pentru a proteja medicii și asistentele, a anunțat  Ministrul Sănătății Olivier Veran, explicând că s-au făcut comenzi la nivel mondial, în special în China. Livrările vor fi eșalonate în următoarele săptămâni și luni, a adăugat el, citat de pe site-ul web Figaro. Pentru a facilita livrările, a fost organizat un pod aerian între Franța și China. Veran a spus că au fost comandate 5 milioane de teste  pentru a detecta rapid infecția în 15 minute.

Citește și Coronavirus, Londra: “20 de mii de decese în Marea Britanie? Un rezultat bun”

Scopul este de a putea face încă 30 de mii de teste rapide pe zi la sfârșitul lunii aprilie, 60 mii la sfârșitul lunii mai și 100 mii la sfârșitul lunii iunie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com