coronavirus granite

Coronavirus: peste 25 de mii de victime la nivel mondial, peste 100 de mii de cazuri în SUA | OMS: „În Africa evoluție dramatică”

La nivel mondial, Covid-19 a făcut 25.000 de decese , majoritatea în Europa. Conform bilanțului Universității Johns Hopkins , există 173.244 de cazuri la nivel mondial în 176 de țări. În rândul victimelor se află și o tânără franceză de 16 ani . Nouă explozie a infecțiilor și morților în Marea Britanie, cu 181 de decese în 24 de ore. De asemenea, și premierul Boris Johnson a rezultat pozitiv la Covid-19 intrând în autoizolament. În Spania, 769 de persoane au murit în 24 de ore. Alarma OMS: în Africa „există o evoluție dramatică”.

Epidemia continuă să fie galopantă și în Statele Unite , care este confirmată ca prima țară din lume prin numărul de infecții,  depășeșind 100 de mii de cazuri. Aproape jumătate sunt în New York, unde s-au înregistrat 134 de victime în 24 de ore, niciodată atât de multe de la începutul de urgență.  Ultimele ore au confirmat o proliferare a focarelor în toată America, atât de mult încât președintele Trump a emis un ordin de „forțare” a General Motors să producă ventilatoare pentru pacienți.

Citește și Coronavirusul oprește războaiele: grupurile armate din întreaga lume declară armistițiu

 

În Europa, pe lângă Italia, Spania este cea mai afectată țară . Cu peste 64 de mii infectați și aproape 5 mii de morți, 769 în ultimele 24 de ore. Iar cei aproape 10.000 de angajați ai sănătății pozitivi de  Covid-19 îngreunează bătălia în spitale. În Madrid au existat 322 de morți într-o singură zi, în ciuda măsurilor extraordinare puse în aplicare.

În Franța, întreaga țară este în stare de șoc la moartea Julie , cea mai tânără victimă de la începutul urgenței . Declarația familiei au confirmat că tânăra era sănătoasă, fără alte boli, murind în doar câteva ore.

Între timp, OMS continuă alarma asupra situației din Africa , din cauza fragilității sistemelor de sănătate din continent: „Este o evoluție dramatică a epidemiei, cu o creștere geografică a numărului de țări și de asemenea, a numărului de persoane infectate. “

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com