studiu pentrua a afla originea virusului

Coronavirus, dacă victimele sunt în principal bărbați, este din cauza testiculelor: studiul

Dacă Coronavirusul face mai multe victime în rândul bărbaților, este din cauza testiculelor . Aceasta este concluzia unui studiu realizat în SUA de Montefiore Health System și Albert Einstein College of Medicine, în colaborare cu Spitalul de Boli Infecțioase Kasturba din Mumbai (India), care a determinat cercetătorii să observe modul în care glandele sexuale masculii sunt un loc în care Covid-19 găsește „refugiu” atunci când este atacat. Refugiu care nu este, cu toate acestea, în ovarele femeilor în care lipsește proteina ACE2, receptorul la care se leagă virusul de a invada celulele umane. Studiul a fost publicat  în MedRxiv, un forum online pentru discuții între cercetători cu privire la Coronavirus și a fost realizat de profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri și mama sa microbiologa Jayanthi Shastri.

„Studiile efectuate peste tot în lume au arătat în mod repetat o incidență mai mare și o severitate  a bolii la bărbați decât la femei”, este ceea ce oamenii de știință au observat, prin urmare, au investigat motivele pentru care un subiect infectat de sex masculin se luptă mai mult timp să-l învingă pe Covid. Aceasta este, de fapt, o dovadă confirmată de date din mai multe țări, precum China, Coreea de Sud, Italia, Marea Britanie, Spania și Statele Unite (la New York, 68% dintre victime sunt bărbați, 32% femeie).

Coronavirus, un nou studiu dezvăluie: „S-a răspândit în septembrie, nu în Wuhan, ci în sudul Chinei”

Prin urmare, potrivit studiului, nu există o mortalitate mai mare la pacienții bărbați doar din cauza tensiunii arteriale ridicate, a fumatului sau a unui răspuns mai puțin agresiv al sistemului imunitar al bărbaților decât cel al femeilor, dar virusul, odată ce s-a refugiat în testicule, el ar găsi acolo un loc pentru a se proteja de reacția sistemului imunitar. „Testiculele ar putea juca un rol”, a confirmat profesorul Kathryn Sandberg de la Universitatea Georgetown, specialist în diferența de reacții imune între bărbați și femei, publicației Washington Post.

Studiul, care încă are nevoie de verificare și confirmare, ar putea dezvălui o altă realitate îngrijorătoare, și anume că infecția cu Covid-19 poate avea loc și pe cale sexuală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com