taifun

Filipine amenințat de taifunul Vongfong : mii de oameni au fugit din fața rafalelor, care vor ajunge la aproape 200 km/h

Puternicul taifun  Vongfong – cunoscut și sub numele de „Ambo” a ajuns pe continentul din San Policarpo, în provincia Samar de est din Filipine, forțând la o evacuare complicată și riscantă pentru zeci de mii de oameni blocați acasă din cauza pandemiei COVID-19. Vongfong atinge rafale de vânt de până la 190 de kilometri pe oră, cu ploi abundente care ar putea provoca inundații și alunecări de teren, a avertizat agenția națională de meteorologie.

Cel puțin 200.000 de oameni trăiesc în zonele de coastă sau în casele fragile din provincia afectată și alte zeci de milioane trăiesc de-a lungul traseului taifunului, ceea ce este de așteptat să-l apropie de capitala dens populată Manila. Datorită dublei amenințări a furtunii și a virusului, centrele de evacuare din Filipine centrale acceptă doar jumătate din capacitatea lor, iar persoanele strămutate vor trebui să poarte măști.

UNICEF: în doar 6 luni COVID-19 ar putea ucide până la 6.000 de copii pe zi

Valul de oameni și spațiul limitat au determinat autoritățile să ceară a 47 de biserici mari din zonă să accepte oameni care fug de taifun. Filipinele a raportat până în prezent 772 de decese și 11.618 cazuri de Covid-19, deși se crede că este mai mare din cauza testelor limitate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com