spital 1 e1584959142253

Kawasaki, alarmă epidemică în rândul copiilor

Primarul din New York a ridicat o nouă alertă din cauza sindromului Kawasaki găsit la copiii infectați cu coronavirus: ”Copiii nu mai sunt imuni, așa cum au spus experții la începutul epidemiei” Numai în Statele Unite, au existat 150 de cazuri de infecții în rândul copiilor. În New York, au murit deja o sută de copii infectați, dintre care unul  în vârstă de 5 ani.

De Blasio a făcut un apel neobișnuit părinților din New York: „Apelați la medicul medicul de familie la primul simptom. Poate fi decisiv pentru salvarea vieții acestor copii.” S-au raportat cazuri și   în Louisiana, Mississippi și California și aproximativ cincizeci în Europa, inclusiv Franța, Elveția, Spania și Regatul Unit.

Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

Semnele de care trebuie să aveți grijă sunt febra prelungită, inflamația pielii, conjunctivită și limfadenopatie. Primele cazuri, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham , Alabama, au fost raportate încă din luna martie. Corelația cu așa-numitul „sindrom Kawasaki”, găsit în rândul copiilor de până la 8 ani, a apărut într-un studiu recent publicat de Lancet și realizat de cercetători de la spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo.

În general, simptomele inflamatorii apar la copii ca o consecință post-virală, spune Jeffrey Burns , cercetător la Spitalul de Copii din Boston. „Acest sindrom – explică el – nu este cauzat direct de virus, ci este legat de un deficit imunitar”. Însă nimeni nu este în măsură să explice de ce.

Problema este că simptomele continuă să arate semnale alarmante și tot mai grave: în ultimele săptămâni, inflamațiile par să afecteze arterele și inima. Andrew Cuomo , guvernatorul statului New York, nu și-a ascuns îngrijorarea: „Asistăm la ceva ce nu văzusem niciodată, la ceva neașteptat. Trebuie să fim foarte atenți”.

Coronavirus, OMS Europa: „Al doilea val de epidemie ar putea fi și mai rău”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com