bebelusi

Peste 50 de bebeluși au rămas blocați într-un hotel din Ucraina

Mai mult de 50 de bebeluși născuți din mame surogat au rămas blocați într-un hotel din Ucraina, din cauza restricțiilor de călătorie legate de noul coronavirus, ceea ce  înseamnă că noii părinți din străinătate nu pot veni să-i ia copiii.  Ca urmare a restricțiilor, care vor fi în vigoare până pe cel puțin 22 mai, mulți părinți și-au văzut copiii doar prin apeluri video și fotografii, relatează Independent

Hotelul Veneția, situat la marginea Kievului, are încă 51 de bebeluși care așteaptă să luați acasă  de părinții lor. La prima vedere, pare o fi o maternitate. Hotelul se află la periferia Kievului, unde sunt îngrijiți  momentan de asistente medicale.  Până acum doar 16 părinți au reușit să-și întâlnească copiii, unul dintre aceștia este Arfa Airse, un bărbat din Spania. El  a reuşit să intre în Ucraina înainte de închiderea granițelor și s-a întâlnit cu fiica sa dar nu a mai putut să plece, pentru că toate zborurile au fost suspendate.

Mămica eroină: o femeie alăptează 20 de nou-născuți după ce teroriștii le-au ucis mămicile

Avocata pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, Lyudmyla Denisova,  a declarat că problema se poate agrava dacă frontiera va rămâne închisă și  mult mai mult.

„Aproximativ 100 de copii își așteaptă deja părinții în diferite centre de medicină reproductivă. Și dacă carantina va extinsă, atunci nu va fi vorba despre sute, ci despre mii”, a spus ea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com