experiment vaccin

Marea Britanie a rezervat primele 30 de milioane de doze ale potențialului vaccin împotriva coronavirusului

Marea Britanie a rezervat primele 30 de milioane de doze ale potențialului vaccin împotriva coronavirusului. Dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu compania italiană Advent-IRBM din Pomezia, vaccinul va fi produs de gigantul farmaceutic AstraZeneca.

În cadrul conferinței de presă, Alok Sharma, ministrul activităților productive, anunțând că prima fază a vaccinării pe pe toți voluntarii a fost finalizată săptămâna aceasta, adăugând că  dacă vaccinul ar avea efect la bărbați, din septembrie AstraZeneca va putea produce 30 milioane de doze, toate destinate în Marea Britanie pentru o fază ulterioară de testare, scrie „Mail online”.

Coronavirus: s-a inventat un plasture care detectează imediat dacă aveți Covid-19

Pentru a accelera dezvoltarea vaccinului, pe lângă o primă investiție de 47 de milioane de lire sterline, s-au pus la dispoziție alte 84 milioane de lire sterline pentru ca producția în masă să poată începe cât mai curând posibil, dacă se dovedește a fi eficientă.

Sharma a spus că proiectul Oxford „merge bine” și că o altă încercare de dezvoltare a vaccinului  la Imperial College London „face bune progrese ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com