covid

„Medicul Sars” avertizează: „Fără imunitate este posibil nou val de Covid”

„Medicul Sars” avertizează: „Fără imunitate este posibil nou val de Covid”

Zhong Nanshan , cel mai autoritar consilier în domeniul sănătății al guvernului chinez, a acordat un interviu exclusiv postului de televiziune american CNN , avertizând că Coronavirusul ar putea provoca o  a doua undă de infecții. „Majoritatea chinezilor sunt încă în pericol de infecție cu Covid din cauza lipsei imunității ” , a spus medicul, cunoscut drept ” eroul lui Sars”, pPentru bătălia purtată împotriva epidemiei din 2003 în China. Pe 20 ianuarie, Zhong a confirmat că Coronavirusul ar putea fi transmis între oameni  după ce autoritățile de sănătate din Wuhan au menținut săptămâni întregi că nu există suficiente dovezi pentru a susține că transmisia a fost de la om la om și că epidemia ar putea fi „ prevenită și controlată ”.

Măștile și mănușile, declarația unui medic renumit italian: ”Sunt periculoase, vă pot îmbolnăvi !”

Conducând o echipă de experți trimiși de Comisia Națională de Sănătate pentru a investiga epidemia, Zhong a vizitat Wuhan pe 18 ianuarie. În interviul acordat CNN, el a spus că a primit numeroase apeluri de la medici și foști studenți care l-au avertizat despre gravitatea situației „mult mai rău decât au descris rapoartele întocmite până atunci”.

„Autorităților locale nu le-a plăcut să audă adevărul la acea vreme”, a spus Zhong, explicând că au început să aibă suspiciuni  atunci când numărul de cazuri raportate oficial în orașul Hubei a fost de 41 de mai mult de 10 zile. Zhong a adăugat că trei vaccinuri sunt testate în China, dar pentru a găsi soluția „perfectă” va trebui să așteptăm ani de zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com