John si Annie Glenn

Annie Glenn, văduva primului astronaut american care a intrat pe orbită în jurul Pământului a murit la 100 de ani

Annie Glenn, văduva astronautului american și senatorul John Glenn, a murit ieri la vârsta de 100 de ani, în urma unor complicații legate de Covid-19, ha declarat printr-un comunicat  NASA . John Glenn a murit în 2016, la 95 de ani, după o  carieră militară și politică strălucită.  La momentul morții sale, cei doi erau căsătoriți de 73 de ani.

În 1962, John Glenn a fost primul american care a intrat pe orbită în jurul Pământului, rămânând în spațiu aproape 5 ore.  Glenn s-a întors în spațiu cu naveta spațială în 1998, în  misiunea STS-95, stabilind un nou record la vârsta de 77 de ani.

SUA, un tânăr a dezvoltat un site de urmărire a Covid-19: a refuzat vinderea lui cu 8 milioane de dolari

Tocmai în 1962, Annie Glenn a intrat  în lumina reflectoarelor, pe care încerca să le evite din cauza problemelor de vorbire pe car ele avea, era bâlbâită.Ulterior, ea a participat la un program intens la Institutul de cercetare în comunicații al Colegiului Hollins, acum Universitatea Hollins, care a ajutat-o ​​să facă progrese semnificative și să vorbească în public. De atunci, a fost ambasadorul  persoanelor care suferă de tulburări de vorbire.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com