adolescent sinucidere

Un tânăr de 37 de ani a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri prin videoconferință

Datorită situației de urgență coronavirus , care a pus în genunchi  multe țări din Europa și din lume , iată că s-a dat o a doua sentință cu moartea printr-o videoconferință prin aplicația Zoom efectuată la Singapore. Este vorba despre un tânăr de 37 de ani, Punithan Genasa , care a fost chemat să participe la procesul de videoconferință și condamnat pentru trafic de heroină de către un judecător local.

Procesul a avut loc, de fapt, pe 15 mai anul trecut, prin videoconferință și a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru că a participat la într-un caz de trafic de droguri în urmă cu 9 ani.  Deși tânărul în vârstă de 37 de ani a refuzat orice implicare, Curtea l-a considerat responsabil pentru coordonarea a doi curieri într-un trafic de aproximativ 28 de grame de heroină în 2011 . Tocmai printr-o conferință video, bărbatul a aflat că în curând va fi spânzurat.

Un bărbat din Nigeria a fost condamnat la moarte prin aplicația Zoom

Directorul adjunct pentru drepturile omului din Asia , Phil Robertson, a declarat: „Adoptarea de la Singapore a pedepsei cu moartea este crudă și inumană iar utilizarea tehnologiilor  precum Zoom, pentru a condamna un om la moarte este și mai inumană.  O condamnare la moarte este întotdeauna crudă și inumană, atât prin Zoom, cât și în persoană. Acest caz ne amintește din nou că Singapore continuă să conteste legislația și standardele internaționale prin impunerea pedepsei cu moartea pentru trafic de droguri ca pedeapsă obligatorie. Acest lucru trebuie să se termine acum. A venit momentul ca guvernul să revizuiască abordarea draconiană și să abolească definitiv pedeapsa cu moartea „, a declarat Chiara Sangiorgio , purtătorul de cuvânt alAmnesty International .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com