avion Pakistan

Accident îngrozitor în Pakistan: un avion cu 107 pasageri la bord a căzut pe o zonă rezidențială

Un avion al companiei pakistaneze Pia s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din apropierea aeroportului Karachi. La bordul aeronavei, potrivit Ministerului Forțelor Aeriene din Pakistan, erau 107 persoane, inclusiv pasageri și membri ai echipajului.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, care difuzau imagini care se vedeau flăcări și fum, avionul a lovit mai multe case, dar în prezent nu există o confirmare oficială.

O tânără de numai 20 de ani și-a luat viața din cauza unui video postat pe rețelele de socializare

Aeronava A320 pakistanez s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din apropierea cartierului Model Colony. Geo raportează că turnul de control a pierdut comunicațiile cu avionul cu un minut înainte de aterizare. Salvarea a început imediat după accident. În zona rezidențială mai multe case au fost avariate.

Conform rapoartelor presei locale, o unitate de reacție rapidă a armatei și departamentele de gardă s-au deplasat imediat pe locul accidentului pentru a coordona eforturile de salvare. În plus, unii elicoptere militare au decolat pentru o estimare inițială a pagubelor. „Geo” susține că ambulanțele au dificultăți să ajungă în zona accidentului din cauza străzilor înguste și a multor persoane prezente. Ministerul Sănătății din provincia Sindh a declarat o stare de urgență în toate spitalele din Karachi.

Ministrul pakistanez al Forțelor Aeriene, Ghulam Sarwar Khan, a ordonat Comisiei de Investigare a Accidentelor Aeriene să deschidă o „anchetă imediată” pentru a investiga cauzele accidentului. Radiodifuzorul „Dawn” a raportat-o.

La bordul aeronavei s-ar fi produs o „defecțiune tehnică”. CEO-ul companiei aeriene, Arshad Malik, au fost ultimele cuvinte ale pilotului la turnul de control cu ​​puțin timp înainte de accident. „Pilotului i s-a spus că ambele piste sunt gata pentru aterizare. Cu toate acestea, pilotul a decis să ocolească. De ce a făcut-o și din ce motiv tehnic, vom afla”, a spus Malik, vorbind cu presa înainte de a porni într-un zbor spre Karachi.

Vom reveni cu amănunte

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com