Saturn

A fugit de la Berlin în timpul celui de-al doilea război mondial: Saturn a murit la 84 de ani

Saturn a avut un trecut aventuros: a fugit din Berlin în timpul celui de-al doilea război mondial și a ajuns la Moscova. Acum a murit  la 84 de ani. Ah, un micul detaliu: Saturn era un aligator, iar locul de unde a fugit a fost Grădina Zoologică din Berlin. Știrea a fost raportată astăzi de autoritățile grădinii zoologice din Moscova.

Aligatorul a murit de bătrânețe, „la o vârstă cu adevărat venerabilă”, după cum afirmă într-o notă  grădină zoologică a capitalei ruse, referindu-se la faptul că viața medie a unui aligator în libertate de obicei este între 30 și 50 de ani. O poveste remarcabilă: Saturn cu o  lungime de aproximativ trei metri și jumătate, s-a născut în jurul anului 1936 în statul Mississippi, SUA, pentru a ajunge câțiva ani mai târziu la Berlin.

A abuzat de fiica ei în vârstă de 5 ani, judecătorii o condamnă la 155 de ani de închisoare

În timpul bombardamentelor teribile din 23 noiembrie 1943, Saturn fugise din grădina zoologică. Cum a petrecut următorii trei ani este un mister: știm doar că a fost găsit din întâmplare în 1946 de câțiva soldați britanici. A ajuns la Leipzig și de acolo a în același an la Moscova. Diverse legende au apărut privind acest aligator faimos

Unul dintre care spune că a fost „animalul de companie” lui Adolf Hitler așa cum a fost reprodus dintr-un articol al scriitorului Boris Akunin , dar circumstanța nu corespunde în mod plauzibil adevărului, deși este aproape sigur că Fuehrer-ul l-a admirat și a luat legătura cu el, având în vedere că a vizitat grădina zoologică de mai multe ori.

În timpul războiului mondial, însă, grădina zoologică a sfârșit în mare parte distrusă: din cele 16.000 de animale prezente, au supraviețuit doar 96. În noaptea bombelor din 23 noiembrie 1943, între 20 și 30 între crocodili și aligatori au fost uciși.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com