Edward Nicolae Luttwak

Edward Nicolae Luttwak: „Virusul ucide câțiva oameni, dar nu este ceva dramatic” VIDEO

„În America au murit 98 de mii de oameni, adică mai puțin de o mie pe zi, aceasta este o boală care ucide câteva persoane, dar nu este un lucru dramatic”. Acesta este declarația lui Edward Nicolae Luttwak despre pandemia Coronavirus care a lovit în plin întreaga lume.

Pentru cine nu știe, Edward Nicolae Luttwak născut la Arad pe  4 noiembrie 1942, este un economist naturalizat american , politolog și eseist din România , cunoscut pentru publicațiile sale despre politica militară și externă , expert în politică internațională și consultant strategic al guvernului Statelor Unite.

Coronavirus, peste 350 de mii de morți în întreaga lume

În timpul unei  emisiunii pe postul de televiziune italian La7,  „DiMartedì”, economistul și politologul american reflectă asupra impactului pe care virusul l-a avut asupra nivelului deceselor și infecțiilor și asupra posibilelor consecințe ale crizei declanșate de blocarea: „În toate Statele Unite, primarii și guvernanții au decis să pună punct, s-au săturat de ceva a cărei mortalitate nu este de unu sau două milioane, precum tipicele epidemii, este marginală ”, spune Luttwak.

New York Times publică pe prima pagină numele la o mie de victime de covid

„O sută de mii de morți din 327 de milioane de locuitori nu merită, așa că se redeschide”, spune el. Iar celor care subliniază că New York Times a adus un omagiu și numeroaselor victime ale pandemiei publicând  numele lor pe prima pagină, Luttwak răspunde: „New York Times este în campania electorală, este dislocat și face lucruri grozave pentru a teroriza oameni”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com