celule anti tumorale

În lupta împotriva cancerului: eficiența PP2A la șoareci, testată în Danemarca

O echipă de oameni de știință care lucrează în Danemarca a făcut o descoperire importantă: există proteine ​​care sunt capabile să blocheze creșterea tumorilor la șoareci.  O echipă de savanți care lucrează la Facultatea de Științe Medicale a Universității din Copenhaga a descoperit existența unor proteine care ar putea bloca avansarea patologiilor tumorale la șoareci , mamiferele care sunt implicate în această etapă a experimentării în investigațiile de laborator.

2A fosfoproteina fosfatazei (PP2A) este o proteina care este capabil de a opri înaintarea anumitor tumori. Prin urmare, se vorbește despre un ” oncosupresiv ” pe care savanții îl monitorizează acum pentru a găsi o cură eficientă . Oamenii de știință din Danemarca au descoperit că PP2A este capabil să „dezactiveze celulele active” : în special, proteina cu care se dezactivează celulele tumorale  se numește  ADAM17 .

Covid, un studiu dezvăluie: „Soarele omoară virusul în câteva minute”

Celulele tumorale care conțin ADAM17 au fost injectate la șoareci de laborator și apoi tratate cu administrarea de PP2A. Savanții au observat că, în mod surprinzător, șoarecii nu au murit de cancer.  Anterior, însă, a fost raportată o rată a mortalității de 50% .

Mai este încă multă cale de urmat, dar este un rezultat bun, iar  oamenii de știință susțin că aceste descoperiri pot ajuta în tratamentul cancerului uman , precum și concluziile la gena p53 și proteina retinoblastomului (supresoare de tumori) .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com