tone de petrol se revarsa intr-un rau din Siberia

Dezastru de mediu în Rusia: tone de motorină dintr-o uzină se varsă într-un râu din Siberia

Dezastru de mediu în Rusia. Pe 29 mai, un accident dramatic a avut loc în apropierea orașului Norilsk, în regiunea Krasnoyarsk din nordul Siberiei: o rezervor de la uzina grupului producător de metale Norilsk Nickel s-a prăbușit și a pierdut aproximativ 20 de mii de tone de motorină revârsându-se în râul Ambarnaya, colorându-l roșu. Râul alimentează orașul Norilsk cu apă potabilă. Scurgerea de combustibil diesel și lubrifianți ar fi contaminat o suprafață de aproximativ 350 de kilometri pătrați. Președintele rus Vladimir Putin a declarat stare de urgență.

Potrivit șefului agenției ruse de protecție a mediului, Svetlana Radionova, concentrația de combustibil poluant în râu ar fi de zeci de mii de ori mai mare decât cea permisă. În videoconferința pe care Putin a susținut-o cu șeful NTEK, filiala Norilsk Nickel, ieri, miercuri, 3 iunie, șeful Kremlinului s-a arătat furios de întârzierea cu care s-a declanșat alarma de dezastru de mediu.

O vacanță mult visată s-a transformat în tragedie: ultimul selfie înainte de prăbușirea avionului

„De ce au aflat agențiile guvernamentale despre asta doar două zile mai târziu?”, a întrebat Putin. „Trebuie să aflăm de situațiile de urgență prin intermediul rețelelor de socializare?”, a adăugat el. Ministrul de urgență, Evgeni Zinitchev, a anunțat deschiderea unei anchete și raportează că un angajat al uzinei a fost deja arestat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com