sticlele din metal

Studiu: Știai că sticlele de sticlele din aluminiu eliberează metale în apă?

Sticlele din oțel și aluminiu ar elibera cantități de metale, ftalați și bisfenol A în apă în limitele legale. Acest lucru rezultă dintr-o cercetare a Departamentului de Sănătate Publică și Boli Infecțioase a Universității La Sapienza din Roma, comandată de Fondazione Acqua.

Studiul este primul de acest fel, deoarece s-a concentrat pe eliberarea chimică-fizică a elementelor din sticle, în timp ce până acum au fost evaluate doar aspectele bacteriologice, a fost realizat pe 20 de tipuri diferite de sticle, achiziționate de către principalii comercianți și pe piața electronică și a făcut posibilă obținerea a peste 24.000 de rezultate analitice, ceea ce a făcut posibilă evaluarea (prin simularea utilizării cu o apă de testare demineralizată) posibilele vânzări de 40 de elemente anorganice (metale, semi-metale și nemetale) și 7 compuși organici (6 ftalati si bisfenol A).

Coronavirus, dacă victimele sunt în principal bărbați, este din cauza testiculelor: studiul

Rezultatele obținute au arătat absența eliberării compușilor organici din sticlele de plastic și  fenomenele de eliberare a elementelor anorganice din toate sticlele testate. Se vorbește despre fenomene extrem de variabile între diferitele tipuri de sticle de apă și deseori caracterizate prin vânzări cu mai multe elemente, de asemenea, de aluminiu, crom, plumb, nichel, mangan, cupru, cobalt etc.

Trebuie clarificat faptul că această cantitatea de metale, semi-metale, nemetale, ftalați și bisfenol A detectate nu depășesc parametrii impuși de lege. Cu toate acestea, aceste transferuri se adaugă la metalele prezente deseori în apa de la robinet, cu riscul pentru cei care utilizează obișnuit sticle de apă, să depășească cu ușurință pragurile considerate sigure pentru sănătate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com