Yemen intre coronavirus si faome

Tragedia uitată din Yemen: o țară între Covid și foame

Impactul pandemiei coronavirusului din Yemen va duce în următoarele săptămâni țara în pragul prăbușirii. Impactul asupra sănătății este devastator: sunt deja aproape 400 de cazuri și peste 80 de victime până în prezent, cu infecția care a ajuns  oficial la 10 din 22 guvernatoare, dar poate s-a extins deja în aproape toată țara și va crește exponențial în săptămânile următoare.

Alarma provine de la Oxfam, care denunță lipsa aproape în totalitate de teste și instrumente de prevenire nu numai în rândul populației, ci și în puținele unități de sănătate în funcțiune: medicii și asistentele din prima linie nu au măști, mănuși, oxigen pentru terapiile intensive, jumătate din spitale au fost distruse în 5 ani și jumătate de război, puținele structuri în funcțiune sunt deja saturate și, în mai multe cazuri, pacienții cu febră mare și criză respiratorie nu pot fi tratați.

Yemen: rebelii Houthi vânează oamenii infectați de coronavirus cu Kalashnikov

Apelul Organizației Națiunilor Unite pentru un ajutor umanitar pentru 2020 este finanțat în prezent doar pentru puțin peste o treime din ceea ce este necesar pentru a evita un adevărat dezastru umanitar. De la summitul de ieri, a ieșit un angajament de doar 1,3 miliarde de dolari din cei 3,4 miliarde de dolari necesari pentru a salva sute de mii de vieți în lunile următoare. Națiunile Unite se aștepta să ajungă la cel puțin 2,4 miliarde de dolari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com