tampoane gratis

Noua Zeelandă va da tampoane și absorbante gratis studentelor

Noua Zeelandă a decis să ofere studentelor tampoane și absorbante gratuite pentru a combate așa-numita „period poverty” .

Multe fete se văd obligate să nu meargă la școală pe perioada ciclului menstrual deoarece nu au suficiente resurse pentru a cumpăra produsele intime de igienă de care au nevoie. Această lucru a fost anunțat  de premierul neozeelandez, Jacinda Ardern , care prin dispoziția recentă care prevede furnizarea de absorbante și tampoane pentru toate studentele din țară, se alătură de fapt națiunii care a decis prima dată să facă un astfel de pas : Scoția.

Programul va fi treptat și va începe în iulie cu primele 15 școli (cele din districtul Waikato, cu cea mai mare concentrare a dezavantajelor socio-economice) și va fi extins treptat în toate structurile de învățământ al statului (până în 2021), datorită unei investiții a guvernului de 2,6 milioane de dolari.

Centrul de distribuție Amazon s-a prăbușit în urma unui incendiu de proporții | Video

Într-o declarație, primul ministru Ardern a spus că aproximativ 95.000 de fete cu vârste între 9 și 18 ani trebuie să rămână acasă când sunt pe ciclu, deoarece nu-și pot permite să cumpere produsele de igienă.

„Punând la dispoziție lor aceste produse total gratuite, sprijinim tinere să-și continue studiile ”, a premierul neozeelandez, Jacinda Ardern.

Se estimează că aproximativ jumătate dintre femeile și fetele din țările sărace sunt obligate să folosească cârpe, iarbă sau hârtie în timpul ciclului, neputând să-și permită să cumpere produse de sănătate. Dar așa-numita „period poverty” există și în țările bogate, precum Noua Zeelandă, care, în ciuda economiei înfloritoare, se mai confruntă încă cu probleme de sărăcie și a celor fără locuință.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com