purtarea mastilor

OMS s-a răzgândit în privința măștilor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat noi indicații cu privire la utilizarea măștilor pentru a limita răspândirea coronavirusului, declarând că măștile trebuie să fie purtate întotdeauna în locuri publice, deoarece „oferă o barieră pentru picăturile potențial infecțioase „.

Anterior, OMS susținea că nu există dovezi suficiente pentru a declara că oamenii sănătoși trebuie să poarte măști.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că și-a schimbat părerea despre măști în urma unor studii finalizate în ultimele săptămâni, și a adăugat că  le consideră ca fiind una dintre numeroasele măsuri care trebuie luate pentru a reduce riscul de transmitere a virusului. O altă măsura, de exemplu, este distanțarea fizică. OMS a recomandat utilizarea măștilor în special în locurile în care distanțarea nu este posibilă, cum ar fi transportul public, magazinele, locurile de muncă, școli și lăcașuri de cult.

În special, OMS  a recomandat persoanelor de peste 60 de ani și celor cu patologii anterioare, să poarte măști chirurgicale, în timp ce pentru celelalte măști generice cu trei straturi, chiar și auto-produse sunt suficiente.

Omagiul artiștilor din întreaga lume adus femelei de elefant însărcinată care a murit din cauza unui ananas plin cu petarde

După cum au remarcat mai mulți experți, inclusiv jurnalistul științific David Shukman , aceasta este o schimbare semnificativă a indicațiilor date de OMS guvernelor din întreaga lume. De câteva luni, de fapt, OMS a susținut că purtarea măștilor poate oferi un fals sentiment de securitate și ar putea reduce numărul de echipamente de protecție personală disponibile pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cei mai expuși la virus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com