porumbel arestat de spionaj

Un porumbel a fost eliberat după 3 ani de detenție: a fost acuzat de spionaj

Povestea  a avut loc în India, în care protagonistul este un porumbel care a ajuns la proces sub acuzația de spion al Pakistanului : după trei ani de detenție, pasărea a fost eliberată și a putut să se  întoarcă stăpânul său, un pescar pakistanez. Totul a început în octombrie 2016 când porumbelul, care zbura pe teritoriul disputat între Pakistan și India (Kașmir, a cărui suveranitate a fost contestată de cele două țări de zeci de ani), a fost capturat de unii cetățeni indieni. În ciuda cererilor proprietarului de a-i fi înapoiată pasărea, locuitorii au devenit suspecți de o serie de numere scrise pe picioarele porumbelului și  au raportat acest fapt poliției.

Porumbelul, incredibil dar adevărat, a ajuns la proces.

Acele numere scrise ghiarele porumbelului  erau de fapt considerate un mesaj codat destinat luptătorilor islamiști pro-pakistani care operează pe teritoriu. Cu toate acestea, în acești trei ani, pescarul nu a renunțat niciodată să-i susțină nevinovăția prietenului său cu pene, explicând că acele cifre  nu erau altceva decât numărul său de telefon mobil, pentru a fi chemat în cazul în care porumbelul s-ar fi pierdut. Abia acum, după trei ani de închisoare pasărea a fost eliberată și acuzația de spionaj retrasă, deoarece „faptul nu există”. Aceasta va trece în istorie ca un caz real de injustiție în India.

Gemenele onfalopago: surorile Carmen și Lupita știu că își vor petrece toată viața împreună și la propriu și la figurat

Nu este pentru prima dată când un porumbel a fost „arestat” după ce a zburat la granița dintre India și Pakistan.  O altă pasăre a fost capturată în 2016, după ce i-a fost găsit un bilet amenințător scris pe ghiare adresat premierului Narendra Modi. Tot în 2015, un porumbel, suspectat de spionaj, a fost trecut prin razele infraroșii de către milițiile indiene în căutarea camerelor ascunse, a emițătorilor sau a microcipurilor.

Același lucru s-a întâmplat și în 2013 cu un șoim, dar în acest caz el avea plasat o telecameră mică ascunsă printre pene.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com