Bolsonaro vrea sa deschida campionatul de fotbal

Brazilia nu va mai publica numărul total al victimelor pandemiei de coronavirus

Guvernul brazilian a încetat să mai publice pe site – ul său web dedicat epidemiei de coronavirus numărul actualizat de cazuri și decese confirmate, spunând că de acum înainte va publica doar datele referitoare la precedentele 24 de ore. Și datele zilnice colectate în ultimele luni din la statele individuale din Brazilia au fost eliminate de pe site-ul Ministerului Sănătății, care a contribuit la o imagine mai precisă a gravității epidemiei din țară. O Globo , unul dintre principalele ziare braziliene, au spus că au cerut guvernului explicații cu privire la această decizie dar nu a primit niciun răspuns. Alegerea guvernului a fost extrem de criticată și interpretat ca o încercare de a ascunde date și de a minimiza extinderea epidemiei.

Președintele Jair Bolsonaro, criticat mult în ultimele luni pentru gestionarea crizei, a scris pe Twitter că dezvăluirea datelor din ultimele 24 de ore „vă permite să urmăriți realitatea țării la acel moment și să definiți strategii adecvate pentru populație”, și a adăugat că numărul total de cazuri și decese confirmate nu este deosebit de reprezentativ, deoarece nu specifică câte persoane sunt bolnave la momentul respectiv.

Noua Zeelandă va da tampoane și absorbante gratis studentelor

Brazilia este una dintre cele mai afectate țări din lume de epidemia de coronavirus, deși datele oficiale publicate de guvernul brazilian au fost considerate reale de la bun început. Până în prezent, Brazilia a înregistrat 672.846 de cazuri pozitive confirmate  și 35.846 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com