coonavius

Coronavirus, bilanț șocant: 7 milioane de cazuri și 400 de mii de decese. Pandemia în America de Sud și India a explodat

Pandemia de coronavirus este departe de a dispărea. Dacă în Italia și Europa, cel mai rău pare aproape că a trecut,  în restul lumii – conform datelor prelucrate de Universitatea Johns Hopkins – Covid a explodat.

În China, Italia, Marea Britanie, Spania și Franța, unde pandemia a forțat guvernele să blocheze sute de milioane de cetățeni  în casele lor pentru a scăpa de contagiune, viteza de transmisie a lui Covid s-a oprit. Dar cazurile confirmate zilnice din restul lumii cresc din ce în ce mai mult, cu o rată de peste 100 de mii de cazuri pe zi  și un vârf epidemic de 130.400 de noi cazuri pozitive . O creștere care se accelerează în India, Africa, Orientul Mijlociu și, în special, în America de Sud , Brazilia se lăuda cu numere cel puțin la fel de alarmante ca cele din Statele Unite.

Brazilia nu va mai publica numărul total al victimelor pandemiei de coronavirus

Numărul morților de coronavirus este în creștere depășind pragul tragic de 400 de mii de victime , în timp ce totalul a cazurilor de infecție este aproape de șapte milioane.

În Brazilia, una dintre țările cele mai afectate de pandemie, președintele Jair Bolsonaro a răspuns la situația de urgență în cel mai rău mod posibil: ascunderea numerelor, care pun națiunea  pe locul doi în lume, cu peste 670 de mii de cazuri și aproape 36 de mii de morți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com