Noua Zeelanda a ridicat toate restrictiile

Noua Zeelandă se proclamă „Covid free”: toate restricțiile au fost ridicate

Autoritățile din domeniul sănătății din Noua Zeelandă au declarat că țara este „liberă de Covid”, determinând premierul Jacinda Ardern să ridice toate restricțiile care au fost impuse pentru oprirea infecției. Doar controalele la frontieră rămân în vigoare, pentru a evita infecțiile „importate” din străinătate. „Suntem gata”, a spus Ardern la o conferință de presă de la Wellington, exprimând aprecieri pentru neozeelandezii care s-au arătat „uniți” împotriva coronavirusului într-un mod în care nu s-a văzut niciodată „.

Noua Zeelandă va da tampoane și absorbante gratis studentelor

În Noua Zeelandă, unde au fost confirmate mai puțin de 1.500 de coronavirus și 22 de decese cauzate de complicații, în prezent nu există cazuri active și aceasta este prima dată când din 28 februarie. „Aproape sigur vom avea și alte cazuri, dar acest lucru nu va însemna că am eșuat, ci este o parte a naturii virusului”, a spus Ardern.

Ministrul Sănătății, Ashley Bloomfield, a declarat că transmiterea virusului în Noua Zeelandă a fost eliminată. Cei care intră în țară din străinătate, a adăugat el, vor fi monitorizați câteva săptămâni și vor fi testați pentru coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com