OMS spune nu manusilor

Acum OMS spune că mănușile sunt inutile împotriva Coronavirusului

Pentru OMS, utilizarea mănușilor poate crește riscul de infecție, deoarece poate duce la auto-contaminare sau la transmiterea către alții.

Mănuși da, mănuși nu: în cele din urmă, OMS și-a exprimat poziția și anume că mănușile împotriva Coronavirusului sunt inutile. Din diferite motive, de la riscul contaminării la sentimentul de falsă securitate. Este mult mai bine, explică OMS, spălarea și igienizarea mâinilor.

OMS s-a răzgândit în privința măștilor

Până acum, mulți virologi au spus că sunt sceptici cu privire la purtarea mănușilor, tocmai din aceleași motive. OMS scrie că purtarea de mănuși „poate crește riscul de infecție, deoarece poate duce la auto-contaminare sau la transmiterea către alții atunci când ating suprafețe contaminate și, prin urmare, fața. Prin urmare, în locuri publice, cum ar fi supermarketurile, pe lângă spațiu fizic, OMS recomandă instalarea distribuitoarelor de gel de igienizare manuală la intrare și ieșire, îmbunătățind pe larg practicile de igienă a mâinilor și așa se poate ajuta la prevenirea răspândirii noului coronavirus “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com