calatorii gratis in Belgia

Călătorii gratuite cu trenul pentru promovarea turismului intern

Zece călătorii cu trenul gratuit pentru toți locuitorii. Aceasta este inițiativa promovată de guvernul belgian ca parte a unui pachet de măsuri care vizează relansarea turismului și a economiei interne. Același guvern l-a anunțat, comunicând și o reducere de TVA, o creștere a contribuțiilor la asigurările sociale și o indemnizație  cadou de 300 de euro, deductibilă fiscală, pe care angajatorii vor putea să o distribuie personalului pentru a fi folosit în restaurante, teatre, sau în muzee.

Pasajul feroviar cu zece călătorii, care în mod normal ar costa în jur de 80 de euro, va fi distribuit între iulie și decembrie și va permite belgienilor să viziteze principalele orașe ale Regatului lor.

Deși inițiativa poate părea lăudabilă, nu au lipsit critici: compania națională de căi ferate s-a plâns că nu a fost consultată de autorități. În special, îngrijorarea Companiei Naționale ale Căilor Ferate din Belgia (SNCB) privește siguranța sănătății călătorilor și a personalului.

Băiețelul de 7 ani care ar putea fi moștenitorul lui Einstein

Prin urmare, compania a solicitat consultarea imediată pentru a gestiona situația și pentru a evita orice risc de supraaglomerare pe trenuri și platforme.

Reamintim că Belgia, a intrat în a treia fază de redeschidere după blocare, majoritatea companiilor și întreprinderilor fiind deschise din nou și operaționale, în ciuda faptului că măsurile de distanțare socială sunt încă în vigoare. Totodată, țara a fost lovită de coronavirus: pe lângă cele 60.000 de cazuri, are una dintre cele mai mari rate de mortalitate pe cap de locuitor din Europa, cu 9.600 de decese din 11,5 milioane de locuitori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com