comemorarea lui George Floyd in Minneapolis

Floyd: peste șase mii de oameni s-au adunat să-i aducă ultimul omagiu, astăzi este înmormântarea

6.362 de oameni s-au adunat astăzi pentru a-i aduce un ultim omagiu lui George Floyd din Houston, Texas în biserica Fountain Praise. Acest lucru a fost declarat de AGI LàTorria Lemon, purtătorul de cuvânt al companiei funerare  Fort Bend Memorial Planning Center care a organizat ceremonia. Oamenii au început să se alinieze de la 8 dimineața, deși deschiderea era programată pentru ora 12.

Între timp, unii au cântat „Lean on Me” de Bill Withers. Mulți au purtat tricouri cu chipul lui Floyd, alții cu fraza „Nu pot respira”, „Nu pot respira”, cuvintele rostite de bărbatul de 46 de ani în   cele 9 minute de agonie, în timp ce era ținut la pământ zdrobit de agenți. Unii au avut plancarde cu inițialele BLM, „Black Lives Matter” sau tricoul cu chipul lui Barack Obama, primul președinte afro-american din istoria SUA.

New Jersey, apare un alt videoclip: un alt afro-american ucis de un agent

Astăzi, înmormântarea va avea loc în aceeași biserică, în formă privată. Acestea vor începe la ora 11:00 (19:00 ora României) și va fi transmisă  pe site-ul bisericii și pe pagină de Facebook unde va predica reverendul Al Sharpton.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com