infectii in Germania

Germania se teme de un nou val de Covid-19

Conform datelor de la Universitatea John Hopkins , infecțiile de covid în Germania au crescut cu 359 în ultimele 24 de ore, ducând astfel numărul la un  total de 186.109 . Duminică, 7 iunie, au fost 300. Totuși, cel care îngrijorează este indicele R , adică factorul reproductiv al virusului care pe 8 iunie a crescut cu 0,6 puncte. O cifră semnificativă, dacă luăm în considerare faptul că, în ziua precedentă, aceasta scăzuse.

Coronavirus, studiu Harvard: spitalele din Wuhan erau aglomerate deja din octombrie anul trecut

În Germania frica unui al doilea val este tangibilă. Pe 5 iunie, ziarul german Zeit a anunțat un focar de Covid-19 în Saxonia Inferioară din Göttingen. Guvernul a efectuat tampoane în masă  a cel puțin 600 de locuitori ai unei reședințe, descoperind 120 de persoane pozitive. La începutul lunii iunie, răspunsul Berlinului a fost decisiv. Grădinițele au fost închise și au fost emise interdicții de antrenament pentru cluburile sportive din întreaga Göttingen.

Nici măcar primarul  Rolf-Georg Koehler , nu a exclus posibilitatea unor restricții suplimentare dacă în următoarele zile, numărul de infecții ar crește.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com