hacheri angajat de Facebook pentru a prinde un pedofil

Facebook a cerut ajutor unui hacker în configurarea unui pedofil

Pentru a depista un bărbat care a molestat și a amenințat zeci de fete pe rețelele de socializare, Facebook a plătit o companie de cybersecuritate, cerându-i să dezvolte un  software cu care FBI a fost capabil să expună și să incrimineze pedofilul. Povestea, care datează din 2017, este pe site-ul tehnologic Motherboard.

Protagonistul poveștii este Buster Hernandez, un californian de 28 de ani, acuzat  printre altele  de producție și schimb de pornografie infantilă, constrângere a copiilor, extorsiune și amenințări. Bărbatul a dezvoltat un sistem de operare care păstrează anonimatul, numit Tails, pentru a folosi mail-uri, chat și Facebook , în scopul hărțuirii minorilor. El a le-a obligat pe minore să-i trimită fotografii și videoclipuri  cu fetele nude, amenințându-le cu moartea, violul și chiar masacrarea în școala lor, sau uciderea lor în caz că refuzau să-i  facă plăcerile.

Pierderea uriașă de motorină în Siberia riscă să ajungă la Oceanul Arctic | Video

Pentru a-l opri, Facebook a plătit o sumă de șase cifre unei companii de securitate cybernetică, care a descoperit o vulnerabilitate prezentă în Tails pentru a crea software cu care să poată urmări adresa IP reală a celui care se uită la videoclip. Facebook a trimis apoi software-ul, printr-un intermediar către FBI, care a fost capabil să-l folosească pentru a urmări și aresta pedofilul

«Este un caz unic. Bărbatul a folosit metode atât de sofisticate pentru a-și ascunde identitatea, încât am făcut pasul extraordinar de a colabora cu experți în securitate pentru a ajuta FBI-ul să-l aducă în fața justiției „, a spus un purtător de cuvânt al Facebook,” singurul rezultat acceptabil pentru noi  a fost că Hernandez a fost responsabil pentru abuzul fetelor tinere „.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com