Tomisaku Kawasaki a murit

Medicul pediatru care a descoperit sindromul Kawasaki a murit

Pediatrul care a descoperit sindromul Kawasaki, Tomisaku Kawasaki, a murit de bătrânețe la 95 de ani, a declarat centrul de cercetare a bolilor din Japonia Kawasaki din Tokyo citat de Japan Times. Kawasaki a descoperit un sindrom inflamator rar care afectează copiii și ulterior i-a pus numele. Sindromul a atras recent atenția publicului cu un număr din ce în ce mai mare de copii care au dezvoltat simptome similare în Europa și Statele Unite, ridicând o mare îngrijorare cu privire la o posibilă legătură cu noul coronavirus.

În timp ce tratamentele pentru boala Kawasaki au fost stabilite în cea mai mare parte, cauza sa nu a fost încă determinată. De fapt, nu există dovezi concludente care să susțină teoriile pe care le susțin că sunt cauzate de un virus sau o bacterie.

Kawasaki, alarmă epidemică în rândul copiilor

Kawasaki a început să lucreze ca pediatru la Crucea Roșie Japoneză din Tokyo în 1950, după ce a absolvit institutul care a devenit ulterior Universitatea Chiba. În 1961, a intrat în contact cu o boală necunoscută la copii, caracterizată prin simptome precum febră ridicată, erupții cutanate, iritații și roșeață și limba umflată. În anii următori a asistat la zeci de cazuri.

Kawasaki a primit „Premiul Academiei Japoniei” pentru cercetările sale asupra bolii Kawasaki în 1991 și, de asemenea, primul „Premiu al Societății de Pediatrie a Japoniei” în 2006. El a fost onorat și de Guvernul mitropolit din Tokyo pentru contribuția sa științifică în domeniul său.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com