roboti in agricultura in Marea Britanie

În lipsă de muncitori stagionali, Marea Britanie se gândește să-i înlocuiască cu roboți, dar nu înainte de 2021

Agricultorii din Marea Britanie solicită să abordeze deficitul greu de lucrători sezonieri în urma izbucnirii pandemiei coronavirusului. Speranța antreprenorilor agricoli este că tehnologia poate fi folosită pentru a umple deficitul de lucrători și pentru a recolta fructe și legume de sezon, cum ar fi căpșuni, salată și afine.

Fermierii speră că tehnologia poate fi pusă în aplicare – și, prin urmare, pe deplin operațională – pentru recolta anului viitor. Între răspândirea pandemiei coronavirusului și Brexit, teama este că va exista o scădere drastică a numărului de lucrători sezonieri în fermele din Marea Britanie.

Arhiepiscopul care dorește demisia Papei i-a scris lui Trump o scrisoare incredibilă

Aproximativ 80.000 de lucrători sunt necesari pentru a satisface cererea în fiecare an, dar din cauza restricțiilor impuse în urma coronavirusului, doar 30% dintre acești lucrători ar putea să ajungă în Marea Britanie.

Profesorul Simon Pearson, care lucrează la tehnologia agroalimentară la Universitatea din Lincoln, a declarat că roboții ar putea rezolva „probleme grave” în culegerea fructelor și legumelor. Din acest motiv, se lucrează mult pentru a încerca să pună în aplicare cât mai curând posibil utilizarea acestor noi tehnologii, după cum a raportat și Daily Star Online.

În alte sectoare, precum sectorul restaurantelor, sunt deja studiate soluții similare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com